Fjellmatfestivalen 18.-20. november på Dagalifjellet.
21. august 2005

Velkommen til den første Fjellmatfestivalen på Dagalifjellet. Vi tar sikte på å skape en årlig mat- og opp-levelsestradisjon med råvarer fra

Hardangervidda, samt naturlige produkter som hører til. Festivalen foregår på Torsetlia Fjellstue og Hyttegrend på Dagalifjellet hvor du kan tilbringe hele eller deler av weekenden og innta herlige måltider under forskjellige tak. Fjellmat-festivalen formidler overnatting,seminarplass og bespisning i forskjellige miljøer.

Årets festival vil i hovedsak ta for seg Hardangervidda rakørreten, som dere kan spise, kjøpe og lære om. Dette vil være åpningssalget for flere av leverandørene av den eksklusive Hardangervidda rakørretten. Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, er utgangspunktet for råvarene, tradisjonene og kulturen som ligger bak Fjellmatfestivalen. Mer naturlige råvarer er det vanskelig å tenke seg. Og i områdene rundt Hardangervidda har man gjennom århundrer foredlet og videreutviklet behandlingen av de fantastiske råvarene nærmest til perfeksjonisme.

Dette gjelder også sammensetning av tilbehøret til disse rettene.

Vilhelm Håvardsrud og Reino Skjøtskift ønsker hytteeiere, turister og fastboende velkomne til en ekte matopplevelse.

Rakafisk; foto: Lars Peder Larsgård

Rakafisk; foto: Lars Peder Larsgård